https://pri-beresheet.co.il/wp-content/uploads/2021/10/AGASUSH.jpg

אגס

האגס גדל באזורים קרירים, בגבהים של 400 – 700 מ', נפוץ בעיקר בגליל ובגולן, עשיר בטעמו ועסיסי.
בארץ נפוצים בעיקר שני זנים עיקריים, ספדונה וקוסטיה.
האגס נקטף כאשר הוא קצת קשה ומתרכך כעבור מספר ימים ומוכן לאכילה אצל הצרכן.
עונת פריחת האגס היא האביב – בה פורח פרח צחור בעל ריח מתקתק, הקטיף מתחיל ביולי ומסתיים בסוף אוגוסט.
לאגס כושר השתמרות טוב בקירור ולכן הוא נמצא בשווקים לאורך כל השנה.
האגס מצויין לאכילה טרי, מבושל או אפוי. ניתן לסחוט אותו למיץ ארומטי ומפנק, ניתן לפרוס אותו לפלחים או לשלבו בסלטים.

ערכים תזונתיים:

מקור מצויין לסיבים תזונתיים, ובמיוחד פקטין ואשלגן. סוכרי הפירות הטבעיים שבאגס מספקים אנרגיה בריאה.
מסייע בשחרור עצירות, קלקול קיבה ועוד.
כ-98 קלוריות לאגס גדול.

ספדונה

צבע

ירקרק

גודל

בינוני גדול

מקור

איטליה

טעם

אקזוטי מתוק מאוזן בחמיצות

ארומה

בינונית גבוהה

שימושים

אכילה, אפיה, סלטים, בישול

למידע נוסף
סגירה

קוסטיה

צבע

צהבהב ולעיתים
גוון ורוד קל

גודל

בינוני

מקור

איטליה

טעם

אקזוטי,מתוק,עשיר

ארומה

גבוהה

שימושים

אכילה,אפיה,
סלטים, בישול

למידע נוסף
סגירה

עדן

צבע

ירקרק זהוב עם לחי סמוקה ורדרדה

גודל

בינוני

מקור

ישראל

טעם

מתוק

ארומה

בינונית

שימושים

אכילה, אפייה, סלטים, בישול

למידע נוסף
סגירה